Uliczne święto smakoszy za nami

Za nami 2. edycja Kulinarnej Świętojańskiej – festiwalu w duchu street food. Na ulicy stanowiącej oś Śródmieścia wystawiły się lokale i restauracje z ulicy Świętojańskiej oraz Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni. Nie zabrakło także stoisk z lokalnymi produktami i ziołami.  
Sobotnią imprezę w samo południe otworzyli wspólnie zaproszeni kuratorzy wydarzenia: Marcin Popielarz, szef kuchni w restauracji „Biały Królik” oraz Jacek Fedde, szef kuchni i właściciel restauracji „Fedde Restauracja & Bistro”, a także przedstawiciele miasta.
 
W trakcie wydarzenia odbyły się również pokazy gotowania na żywo oraz „Bieg kelnerów”, jedyny w swoim rodzaju wyścig, który odbywał się w Gdyni w latach 30. XX wieku. 
Poniżej prezentujemy galerię zdjęć z wydarzenia.

Wiecha na budynku w programie Mieszkanie Plus
Zatonął zabytkowy jacht w gdyńskiej marinie
Jak spędzić weekend w Gdyni
"Romeo i Julia” na deskach Teatru Miejskiego
„Spleśniały chleb to dla nich wyrok śmierci"