Uliczne święto smakoszy za nami

Za nami 2. edycja Kulinarnej Świętojańskiej – festiwalu w duchu street food. Na ulicy stanowiącej oś Śródmieścia wystawiły się lokale i restauracje z ulicy Świętojańskiej oraz Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni. Nie zabrakło także stoisk z lokalnymi produktami i ziołami.  
Sobotnią imprezę w samo południe otworzyli wspólnie zaproszeni kuratorzy wydarzenia: Marcin Popielarz, szef kuchni w restauracji „Biały Królik” oraz Jacek Fedde, szef kuchni i właściciel restauracji „Fedde Restauracja & Bistro”, a także przedstawiciele miasta.
 
W trakcie wydarzenia odbyły się również pokazy gotowania na żywo oraz „Bieg kelnerów”, jedyny w swoim rodzaju wyścig, który odbywał się w Gdyni w latach 30. XX wieku. 
Poniżej prezentujemy galerię zdjęć z wydarzenia.

Podniesienie bandery na ORP Kormoran przy nabrzeżu Pomorskim
Miasta szczęśliwe? Gdynia mówi, jak to się robi
Zakłócenia w dostawie zimnej wody
159 tysięcy z puszki dla gdyńskich hospicjów
Miasto wspiera mieszkańców Pekinu